romana bursa de afaceri engleza bursa de afaceri rbex Germana bursa de afaceri Franceza bursa de afaceri Italiana bursa de afaceri Spaniola bursa de afaceri Araba bursa de afaceri romana bursa de afaceri Turca bursa de afaceri Chineza bursa de afaceri Rusa bursa de afaceri  
Romana
Despre Noi   |   Echipa rbeX   |   Centrul de presa   |   Energie Verde   |   Comert International   |   Cursuri
sigla rbex bursa de afaceri
Bursa Romana de Afaceri
Acasa Oportunitati de afaceri listate Listeaza-ti oportunitatea de afaceri Servicii de consultanta Pentru Brokeri Cum Functioneaza Contact
Acasa Caut partener de afaceri de vanzare afacere profitabila oportunitati de afaceri in Romania idei de afaceri on line cumpar actiuni vand afacere online firma asociat fabrica hala active companie de vanzare in Romania anunturi gratuite cursuri gratis

Afaceri, vand afacere, afaceri de vanzare, afacere de vanzare, oportunitati de afaceri, in Romania, idei de afaceri, profitabil, parteneri de afaceri, partener, vand firma, firma de vanzare, companie de vanzare, vand companie, vand societate, societate comerciala, firma, companie, cumpar afacere profitabila, caut partener de afaceri, caut afacere, francize, franciza, vand franciza, cumpar franciza, francize profitabile, investitor strategic, caut investitor financiar, investitor in afaceri, vand fabrica, vand hala, vand actiuni, imobiliar, active de vanzare, insolventa, faliment, cursuri gratuite, anunturi de afaceri, gratis, online, on-line

Pasii de urmat atunci cand va hotarati sa cumparati o afacere

 

 

Achizitionarea unei afaceri la cheie reprezinta un proces complex, mai cu seama pentru cei care cumpara pentru prima data o afacere.

Pe langa investitia pe care aceasta hotarare importanta o presupune, autoeducarea si rabdarea sunt doua criterii esentiale cu care trebuie sa va inarmati pentru a face fata fiecarei etape a procesului de cumparare si fiecarei decizii si a riscului pe care acestea le presupun.

Pentru a nu va descuraja in fata piedicilor care pot aparea, abordarea dvs. trebuie sa fie dinamica.

1. Vavaluatimp,insanuinseamnacapentrutotdeauna!

Procesul de cautare a afacerii ideale se poate transforma cu usurinta intr-un proces fara sfarsit!  

Pentru a nu cadea in aceasta capcana este necesar sa fiti cat mai eficient, sa va fixati de la bun inceput un termen limita pentru gasirea acesteia si sa alocati un timp zilnic pentru indeplinirea scopului propus.

Cea mai la indemana modalitate de a gasi afaceri de vanzare ramane in continuare internetul. Pentru a nu irosi timpul inutil accesand pagini intregi de informatii, este necesar sa porniti la drum avand la baza asteptarile dvs si a tipului de afacere pe care v-o doriti.

Asadar, in loc sa cautati afacerea ideala, rezervati-va inca de la inceput o ora in care sa identificati care sunt punctele dvs forte, punctele slabe, inclinatiile, ce tip de afacere v-ati dori, de ce credeti ca ati fi potrivit pentru ea, ce asteptari aveti, cat ati fi dispus sa investiti si in ce domenii. Toate aceste lucruri inseamna economie de timp pe viitor, si concentrarea energiei pe obtinerea de rezultate.

2. Autoeducarea,importantainprocesuldecumparare!

Cum decizia de cumparare a unei afaceri sta in totalitate in mainile dumneavoastra (in cazul in care sunteti unicul investitor), este important ca, in cazul in care nu aveti experienta in legatura cu ce inseamna achizitia unei afaceri, sa adunati cat mai multe informatii referitoare la acest proces sau sa apelati la un broker de afaceri profesionist. Acestea vor conduce la luarea unor decizii in cunostinta de cauza si vor  face, in final,  diferenta intre a cumpara o afacere profitabila sau una sortita esecului.

3. Planificati-vabugetul!

In primul rand, creati acest plan la modul cel mai realist cu putinta, planificandu-va un buget care sa acopere costurile de demarare a afacerii, precum si costurile de operare a acesteia pentru o anumita perioada de timp.

Pentru realizarea acestui capitol, intrebati-va: de cati bani, in efectiv, dispuneti; de cati bani aveti nevoie pentru a achizitiona afacerea si de cat trebuie sa va imprumutati, de cati bani aveti nevoie ca sa demarati afacerea; de cati bani aveti nevoie ca sa ramaneti in afaceri, s.a.m.d. Cind analizati sumele de bani de care dispuneti, mai ales daca este vorba obtinerea acestora prin finantari sau imprumuturi, asigurati-va ca va puteti baza pe aceste sume si ca nu este vorba doar despre promisiuni verbale si nimic mai mult, pentru ca riscati sa pierdeti tot.

4. Implicatisimembriifamiliei!

Detinerea unei afaceri implica mult efort si timp consumat. Asigurati-va ca familia va este alaturi, ca partenerul va intelege si va sprijina in demersurile pe care le faceti, consultati-i, cereti-le sfatul, raspundeti la intrebarile pe care vi le adreseaza, astfel veti fi sigur ca sunt langa dvs pe tot parcursul drumului , iar ei vor avea siguranta ca nu ati luat decizii fara sa ii implicati.

5. Apelatilaserviciileunuiprofesionistinintermediereadeafaceri.

De cele mai multe ori, parerea unui specialist este mai mult decat necesara. Un broker de afaceri nu va face altceva decat sa:

  •  Va ofere acces la o gama mai larga de afaceri de vanzare, existente in piata la momentul respectiv
  •  Va asiste pe intreg procesul de evaluare si cumparare a afacerii
  •  Va ajute sa depasiti obstacolele intalnite pe parcursul negocierilor
  •   Joace rol de buffer  intre dumneavoastra si vanzator, mai ales in momentele in care negocierile par sa se prelungeasca
  •   Se asigure ca toate documetele aferente tranzactiei sunt in ordine

 

Avantajelecumparariiuneiafaceriexistente

Legislatia din Romania permite cumpararea unei afaceri deja existente, prin transferarea intregului fond de comert, inclusiv a clientelei.

Procesul de cumparare a unei afaceri reprezinta, intr-adevar, o provocare pentru pentru cei ce doresc  sa detina propriul business, mai ales daca nu au mai facut asta inainte. Insa daca tineti cont de cei cativa pasi enumerati mai sus, aveti toate sansele ca decizia pe care ati luat-o sa fie una de success. Cumparatorul afacerii va dobandi de la vanzator, de la caz la caz, un intreg ansamblu, constand in factori de productie, know-how, calificare si prestigiu. In functie de anumite elemente, acest lucru poate functiona in avantajul sau in dezavantajul cumparatorului.

Daca principalul dezavantaj este rezistenta la schimbare din partea angajatilor sau a partenerilor de afaceri implicati in afacere, principalele avantaje ale cumpararii unei afaceri existente sunt:

• Prestigiul.  In cazul in care afacerea transferata a dat dovada de stabilitate sau a pus in vanzare un produs apreciat de consumatori, prestigiul de care s-a bucurat afacerea va putea fi pus in valoare de catre cumparator.

• Calificarea angajatilor.  Avand in vedere ca dezvoltarea unei afaceri presupune training de specialitate pentru angajati, cumpararea unei afaceri existente scuteste cumparatorul de costurile suplimentare si de dezavantajele pricinuite de durata acestor traininguri.

• Viabilitatea afacerii .  In cazul pornirii unei afaceri de la zero, exista riscul unor alegeri gresite a mijloacelor de productie sau de publicitate, pe cand in cazul cumpararii unei afaceri deja existente aceste elemente pot fi apreciate in concret, pe baza situatiei furnizate de fostul titular al afacerii. Astfel, exista posibilitatea de a aprecia ce strategie functioneaza si care nu.

• Situatia anterioara. In cazul in care situatia anterioara a afacerii este una buna, este mult mai usor pentru un investitor sa continue o afacere care deja functioneaza profitabil, perfectionand-o continuu, decat sa porneasca o afacere de la zero, incercand sa se impuna in fata concurentei existente.

Asadar:
  1. Rezervati-va timp zilnic pentru  proiectul Dvs de investitie
  2. Planificati-va cu atentie bugetul pe care il alocati acestui proces de cumparare
  3. Identificati ce tip de afacere vi se potriveste cel mai bine
  4. Pregatiti-va cat mai bine, fiti informati pentru a lua cele mai bune decizii
  5. Apelati la un broker de afaceri pentru ajutor specializat, si negociati de la bun inceput conditiile de colaborare cu acesta.

 

 


INTREBARI?

 

 

Contacteaza-ne la telefonul:

+4 021 266 56 77

 

Foloseste formularul de contact

sau trimite-ne un email la: office@rbex.ro

.

 

   

 

 

 

 

Printeaza E-mail
OPORTUNITATI DE AFACERI
VEZI TOATE OPORTUNITATILE LISTATE

|
Cauta oportunitati de afaceri
Domeniul de activitate
Ce te intereseaza:
Toate
Afaceri de Vanzare
Cumparatori de Afaceri
Partener financiar
Partener strategic
Franciza
Import
Export
Price in €:
0
Max
Last year's turnover:
0
Max
 
STIRI AFACERI
1/5
1/5