Investitia intr-o afacere existenta versus investitia intr-un start-up
A decide intre a cumpara o afacere deja existenta si a incepe o noua afacere se reduce la raspunsul dat la trei intrebari fundamentale: ce experienta aveti in afaceri, ce fel de afacere doriti si cat de deschis sunteti la asumarea riscurilor financiare.
A decide intre a cumpara o afacere deja existenta si a incepe o noua afacere se reduce la raspunsul dat la trei intrebari fundamentale: ce experienta aveti in afaceri, ce fel de afacere doriti si cat de deschis sunteti la asumarea riscurilor financiare...
citeste mai departe
Business performant = soluții integrate!
Companiile de oriunde, Europa, Asia, Africa, Australia sau cele două Americi, au aceeași așteptare – soluții integrate care să le asigure controlul maxim asupra afacerii. Sage susține că deține soluția‑minune și vrea să o împărtășească și firmelor românești.
În era globalizării, totul devine integrat. În afaceri, produsele și serviciile integrate promit succesul.
Acestea nu mai țin de inovație, ci, pur și simplu, de rapiditatea de a răspunde la noile cerințe ale pieței.
citeste tot articolul pe Money Magazine
Ce lipsește din planul tău de criză?
Ghici-ghicitoare: te ajută să afli ce e în spatele minții tale. Nu este un specialist în ceea ce faci tu pentru că ești, de departe, cel mai bun specialist din branșa ta. Nu te învață noi metode de a face business pentru că și pe acestea le știi deja. Este vorba despre...
Cei mai mulți dintre managerii cu care mă întâlnesc în cadrul ședințelor de coaching se plâng de scăderea dramatică a vânzărilor, de fragilitatea accentuată a mediului economic, de sentimentul că se află singuri în mijlocul oceanului.
Sunt conștienți că trebuie să găsească soluții, dar, cumva, gândul la greutatea care apasă pe umerii lor, măsurată în salarii care trebuie plătite, în profit așteptat de acționari etc. le induce un sentiment paralizant de frică.
citeste tot articolul pe Money Magazine
Mitul traderului francez
Piaţa pentru derivate, instrumentele financiare exotice realizate pe baza unor complicate calcule matematice, a explodat în ultimul deceniu, şi la fel s‑a întâmplat cu cererea pentru talentele celor care pot stăpâni ecuaţiile relevante (iar dacă nu o fac, cine dintre noi ar putea să-şi dea seama?).
Motivul pentru care atât de mulţi specialişti în finanţe înalte vin din Franţa este că educaţia de bază franceză pune un accent puternic pe matematica pură, iar multe universităţi locale au dezvoltat programe specializate de „modelare foarte, foarte complexă a derivatelor“, îmi explică un tânăr veteran francez din City.
citeste tot articolul pe Money Magazine
|