romana bursa de afaceri engleza bursa de afaceri rbex Germana bursa de afaceri Franceza bursa de afaceri Italiana bursa de afaceri Spaniola bursa de afaceri Araba bursa de afaceri romana bursa de afaceri Turca bursa de afaceri Chineza bursa de afaceri Rusa bursa de afaceri  
Romana
Despre Noi   |   Echipa rbeX   |   Centrul de presa   |   Energie Verde   |   Comert International   |   Cursuri
sigla rbex bursa de afaceri
Bursa Romana de Afaceri
Acasa Oportunitati de afaceri listate Listeaza-ti oportunitatea de afaceri Servicii de consultanta Pentru Brokeri Cum Functioneaza Contact
Acasa Romania si a pus hotelurile la vanzare Nu sunt profitabile

11 Nov 2013

 

Romania si-a pus hotelurile la vanzare."Nu sunt profitabile"

 

Peste 70% dintre hotelurile din Romania sunt de vanzare, pentru ca nu sunt profitabile, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Dragos Raducan, scrie Mediafax.

 

 

Unele dintre hotelurile care sunt acum de vanzare au fost construite in perioada de boom economic, cand banii erau ieftini, dar in timp proprietarii au constatat ca afacerea nu este rentabila daca nu este condusa de profesionisti sau locatia nu a fost bine aleasa", a spus Raducan.

 

El a afirmat ca sunt de vanzare si hoteluri de 2-3 stele, dar si unele de cinci stele, afiliate la diverse lanturi internationale.

 

Gradul mediu de ocupare a hotelurilor a scazut in ultimul an sub 30%, ceea ce face ca afacerile sa fie nerentabile, pe fondul cresterii taxelor si impozitelor si a costului utilitatilor.

 

"Preconizata introducere a impozitului forfetar este favorabila hotelurilor care au platit impozite pana acum, pentru ca le va reduce povara fiscala cu 40-50%, dar va elimina din piata societatile evazioniste. Si in multe dintre aceste cazuri proprietarii vor incerca sa vanda, dar din pacate si cumparatorii cunosc valoarea pietei", a spus oficialul federatiei.

 

Din acest motiv, multi proprietari de hoteluri, constienti ca un activ inchis se degradeaza, incearca sa inchirieze sau sa dea in locatie de gestiune unitatea de cazare.

 

"Din cauza cresterii presiunii fiscale, tot mai multi proprietari prefera sa riste si sa lucreze fara clasificare, ceea ce a facut ca in ultimul an numarul locurilor neclasificate sa creasca foarte mult", a mai spus vicepresedintele FPTR, care estimeaza ca pe litoral numarul locurilor de cazare neclasificate l-a egalat pe cel din unitatile clasificate.

Numarul hotelurilor a crescut din 2008 de la 1.111 la 1.400 de unitati, iar numarul hostelurilor a urcat de la 46 la 178, la care se adauga peste 500 de pensiuni urbane si rurale.

 

La inceputul acestui an, din cele 1.400 de hoteluri din Romania, 28 erau de cinci stele, 233 de patru stele, 663 de trei stele, 395 de doua stele si 75 de o stea, iar sase unitati nu erau clasificate. In 2008, 16 hoteluri erau cotate la cinci stele, 99 la patru stele, 355 de trei stele, 453 la doua stele si 171 la o stea.


Sursa: wall-street.ro

Printeaza E-mail
OPORTUNITATI DE AFACERI
VEZI TOATE OPORTUNITATILE LISTATE

|
Cauta oportunitati de afaceri
Domeniul de activitate
Ce te intereseaza:
Toate
Afaceri de Vanzare
Cumparatori de Afaceri
Partener financiar
Partener strategic
Franciza
Import
Export
Price in €:
0
Max
Last year's turnover:
0
Max
 
STIRI AFACERI
1/5
1/5